'Snakebite’ roept Jerry Hendriks halt toe op WK darts

Jerry Hendriks in zijn partij tegen Peter Wright. © Still RTL 7
In de eerste ronde van het PDC WK darts heeft Peter Wright, de nummer drie van de wereld, Jerry Hendriks naar huis gestuurd.
De 28-jarige Venlonaar, eerder op de avond succesvol in zijn voorrondepartij tegen Warren Parry, ging met 3-0 onderuit.

Verwachting

Die nederlaag was conform verwachting, ondanks een fraaie checkout van 156 (twee keer triple 20, dubbel 18) vroeg in de tweede set kon Hendriks Wright niet echt in verlegenheid brengen. In die set kreeg de outsider ook vier pijlen op een dubbel om na de eerste verloren set de stand gelijk te trekken, maar de dubbel werd niet gevonden.

Tevreden

Desondanks zal de Limburgse darter tevreden terugkijken op zijn tweede WK. Eerder op de avond was Hendriks in zijn voorronde partij met 2-0 te sterk voor de Nieuw-Zeelandse routinier Warren Parry. Met die zege bezorgde Hendriks zichzelf een bonus van 5500 Britse Ponden.

Qualifiers voor de voorronden waren verzekerd van 4500 Pond, met het bereiken van het hoofdtoernooi krikte Hendriks zijn prijzengeld op tot 10.000 Pond.

Lees ook: Jerry Hendriks naar eerste ronde WK

Audio: Jerry Hendriks
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!