MVV houdt hoop levend op vierde periodetitel

Davy Brouwers, Bryan Smeets en Sven Braken. © Bas Quaedvlieg
Op de valreep heeft MVV vrijdagavond de hoop op de vierde periodetitel levend gehouden. Vijf minuten voor tijd scoorde Bryan Smeets de gouden treffer bij FC Oss: 0-1.
MVV moest al snel een tegenslag verwerken. Na amper zes minuten moest spits Sven Braken geblesseerd van het veld.

Behoedzaam
Beide ploegen speelden de bal behoedzaam rond op het kunstgras, zonder grote kansen af te dwingen. Pas na een half uur was MVV voor het eerst dreigend, via een kopbal van Brouwers. De Maastrichtenaren ontsnapten vlak voor rust op hun beurt toen Sanusi een vrije trap op de paal zag eindigen.

Dynamisch
In de tweede helft was MVV een stuk dynamischer, en ook gevaarlijker. Brouwers en Croux stormden beiden alleen op de keeper af, maar beiden bleken niet koelbloedig genoeg. Oss nam het initiatief over en de ploeg van Elsen moest leunen op de defensie. Maatsen voorkwam een achterstand door de bal van de lijn te halen.

Puntertje
De klok tikte door, met op het scorebord een voorsprong van concurrent Eindhoven. MVV startte een slotoffensief en toen viel het bevrijdende doelpunt alsnog. Smeets punterde vijf minuten voor het slot de gouden treffer binnen: 0-1.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!