Limburgs sportgala: Publiek stemde massaal op Verstappen

© ANP
Het publiek heeft tijdens het Limburgs Sportgala massaal gestemd op Max Verstappen. Omdat de vakjury echter een doorslaggevende stem had, ging de prijs alsnog naar Tom Dumoulin.
Het leverde deze week veel gefronste wenkbrauwen op: Max Verstappen werd woensdag wél landelijk sportman van het jaar, terwijl hij het bij het Limburgs sportgala twee dagen eerder nog moest afleggen tegen Tom Dumoulin.
Lees ook: Niet Verstappen, maar Dumoulin sportman van het jaar

Vakjury
Naar nu blijkt heeft de vakjury van de Limburgse sportprijzen een doorslaggevende rol gespeeld. De verkiezing in Limburg komt tot stand via een stemming door de vakjury en door het publiek, beide ieder goed voor 50 procent van de stemmen. Via een puntenverdeling (3,2 en 1) wordt de uitslag bepaald.

Doorslag
In Limburg kreeg zowel Dumoulin als Verstappen in totaal vijf punten, zo laat notaris en juryvoorzitter John Diederen weten. Het publiek gaf massaal de voorkeur aan Verstappen. De autocoureur kreeg ruim 1800 stemmen, Dumoulin ruim 500. De vakjury stemde juist in ruime meerderheid op Dumoulin, waardoor de twee ex aequo eindigden. Het reglement van de Limburgse sportprijzen schrijft voor dat in geval van gelijke stand tussen vakjury en publieksjury de stem van de vakjury doorslaggevend is. En dus ging Dumoulin er met de prijs vandoor.

De Limburgse juryleden zijn Jack Opgenoord (Huis voor de Sport), Geert Ruigrok (Topsport Limburg), Sander Kleikers (L1), Patrick Delait (De Limburger), Jan Krekels (oud-wielrenner), Sef Vergoossen (oud-voetbaltrainer) en Ferry Greevink (vechtsporter).
Lees meer over de sportprijzen in De Limburger van vrijdag.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!