Wielrenner Rob Ruijgh blijft bij Tarteletto Isorex

© Rob Ruijgh
"Het ziet er naar uit dat ik blijf rijden bij Tarteletto Isorex". Dat zei wielrenner Rob Ruijgh in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1.
"We zijn nog in onderhandeling, maar er is een mondelinge overeenkomst. Dus het lijkt er sterk op dat ik ga blijven."

Vacansoleil

Rob Ruijgh werd in 2011 nog 20ste in het eindklassement in de Ronde van Frankrijk. Hij eindigde zelfs als beste Nederlander, toen nog onder de vlag van Vacansoleil. Tussen Basso en Contador reed hij destijds mee.

Trots

Iets waar de 30-jarige renner uit Heerlen, die nu in Valkenburg woont, trots op is. Toch heeft Ruijgh geen echte ambities om weer op zo'n topniveau te rijden. "De inhoud is er misschien wel en ook in het hoofd zit het goed, maar je wordt ouder. En als je dan ziet hoe onderhandelingen met ploegen eraan toegaan, leg ik me er stilaan bij neer om me daar niet meer gek over te maken."

Wegkapitein

Zaterdag sprak 'De Leeuw van Vlaanderen', Johan Museeuw, nog zijn bewondering uit voor Ruijgh. "Ruijgh verzamelt niet alleen ereplaatsen in het wielrennen, maar bewijst ook een grote dienst aan de jonge renners in het team.Vooral de jongens die de kans niet hebben om in een groter team te rijden, maar wel de kans verdienen om te groeien. Dan heb je een goede wegkapitein nodig en dat is Rob Ruijgh. Dat doet hij grandioos", aldus Museeuw.

Trapje hoger

Gert Jakobs, oud-renner weet hoeveel Ruijgh ervoor doet. "Dit is een man die nog jaren mee kan en hij verdient een trapje hoger op de ladder. Dat gun ik hem van harte. Een team zoals Bahrain Merida zou een mooie ploeg voor Ruijgh zijn", aldus Jakobs. Die wel kan begrijpen dat Ruijgh het nu allemaal voorlopig even los laat.

Tour de L1mbourg

Hoe doen de renners uit eigen provincie het tijdens de Ronde van Frankrijk? Iedere dag tijdens de tour vanaf 17:50 uur het sfeervol wielerprogramma Tour de L1mbourg vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. De uitzending is vrij toegankelijk voor publiek. Herhalingen zijn er om 20:50 uur en 22:50 uur. Meer informatie over Tour de L1mbourg op L1.nl/Tourdelimbourg