MVV verliest in eigen huis van Duitse vierdeklasser

MVV-speler Ricardo Ippel (l) kijkt naar duel van collega's Dimitri Lavalée (midden) en Maxime Gunst. © PubliciteitVisie
MVV heeft de oefenwedstrijd tegen SG Wattenscheid 09, dat uitkomt op het vierde niveau van Duitsland, verloren. In Maastricht werd het 0-1.
De Duitse tegenstrever was een groot deel van de wedstrijd de gevaarlijkste partij in De Geusselt. Zeker in de eerste helft kwamen de meest dreigende situaties uit de hoed van Wattenscheid.

Moeizame start
MVV kende een moeizame start van de voorbereiding, met een 1-1 gelijkspel tegen amateurclub SV Meerssen. Die stroeve start kreeg een vervolg in de tweede oefenwedstrijd. De Maastrichtse thuisclub kwam amper tot uitgespeelde kansen en ging met 0-0 de rust in. Pas na een uur spelen kreeg Pieter Nys de eerste échte kans voor MVV; hij miste vanaf de rand van het strafschopgebied.

Nieuwe dreun
Trainer Ron Elsen probeerde iets te forceren, door Jonathan Okita in te brengen. De topscorer van afgelopen seizoen was op de bank begonnen, omdat hij ietwat achterloopt qua fitheid. Het had echter niet het gewenste resultaat. Integendeel: tien minuten voor tijd kwam Wattenscheid op voorsprong. MVV kwam niet verder dan een gevaarlijk schot van Dean Koolhof, dat onschadelijk werd gemaakt door de doelman.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!