Oliseh: Gün is 'shameful', 'horrible' én 'disrespectful'

© Niels van Renen
Sunday Oliseh heeft voor het eerst zelf gereageerd op de arbitragezaak tussen hemzelf en Fortuna Sittard. De Nigeriaan is in zijn persoonlijke pleidooi bepaald niet mals voor clubeigenaar Isitan Gün.
Oliseh heeft gedurende de zaak de media gemeden, omdat volgens hem de waarheid altijd boven tafel komt. Met de uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB is dat nu het geval, schrijft hij op zijn website.

Gewonnen

In navolging van zijn zaakwaarnemer Carlos Barros is ook Oliseh stellig: ze hebben de zaak van Fortuna gewonnen. Wat dat betreft brengen de kampen Oliseh én Fortuna een identiek beeld naar buiten, want ook de club vindt dat zij een overwinning heeft geboekt.

Veeg uit de pan

De, naar eigen zeggen, succesvolle coach heeft echter nog wel een veeg uit de pan in de richting van Gün in petto. "Geen enkele club of voorzitter in Europa behandelt een succesvolle coach op zo'n manier, tenzij de coach iets schandaligs heeft gedaan. Dat is hier in de verste verte niet het geval."

Schandelijk

Om onder woorden te brengen wat hij vindt van zijn schorsing, die de clubleiding hem zou hebben opgelegd omdat hij spelers aanspoorde zwart geld te weigeren, mijdt Oliseh de superlatieven niet: "The most shameful, horrible, ungrateful and disrespectful thing any club president can do to its loyal and succesful serving coach." Vrij vertaald noemt Oliseh die ingreep 'schandelijk, verschrikkelijk, ondankbaar en respectloos'.
Geen terugkeer
De arbitragecommissie van de KNVB besloot vorige week dat Fortuna de Nigeriaanse oefenmeester niet hoeft te laten terugkeren als coach, omdat de arbeidsrelatie verstoord is. Wel moet de club hem een gedeelte van zijn salaris, zo'n 90.000 euro, betalen. De zaak werd aangespannen door Oliseh om zijn terugkeer als trainer af te dwingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!