Roda JC shopt bij concurrent: Jensen komt naar Kerkrade

© ANP
Roda JC heeft maandag de transfer van Richard Jensen (22) afgerond. De Finse verdediger komt over van FC Twente en heeft in Kerkrade een contract voor twee seizoenen getekend.
Jensen maakte afgelopen seizoen zijn debuut voor FC Twente, uitgerekend in de uitwedstrijd tegen Roda JC (1-1). Hij kwam uiteindelijk tot twaalf wedstrijden voor de ploeg uit Enschede.

Concurrent Twente
Met de komst van Jensen haalt Roda JC een speler weg bij een directe concurrent. Net als de club uit Kerkrade degradeerde FC Twente afgelopen seizoen uit de Eredivisie. "Richard is een talentvolle en sterke speler die we al enige tijd op onze radar hadden staan. Hij is een zeer interessante speler die precies past in het plaatje dat wij voor komend seizoen voor ogen hebben", zegt Roda-directeur Harm van Veldhoven op de website van de club.

Finse belofte
Jensen geldt al geruime tijd als een grote belofte in eigen land. Voordat hij bij FC Twente speelde, was hij actief in de jeugdopleiding van HJK Helsinki. Hij speelde in alle nationale jeugdteams en is zelfs aanvoerder van de hoogste Finse jeugdploeg. Zijn jongere broer Fredrik is nog iets succesvoller: de 20-jarige middenvelder werd onlangs voor drie miljoen euro verkocht door FC Twente en speelt nu voor het Duitse FC Augsburg.

Het is niet bekend wat Roda JC heeft betaald om het contract van Jensen bij FC Twente af te kopen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!