Ruud Boymans keert terug bij FC Utrecht

© FC Utrecht
Ruud Boymans (28) is teruggekeerd bij zijn oude club FC Utrecht.
Dat melden de Domstedelingen op de clubsite.

Fit

De 28-jarige aanvaller uit Born sluit eerst aan bij de kern van Jong FC Utrecht. Daar moet hij aan zijn revalidatietraject werken. "Ik ga er alles aan doen om weer volledig wedstrijdfit te worden en wil elke week weer een stap dichterbij dat doel komen", zegt Boymans. "Dat ik de kans krijg dit traject samen met FC Utrecht in te gaan, stemt mij zeer tevreden."

Oude club

Boymans maakte tussen 2014 en 2016 furore in De Galgenwaard. Hij maakte indruk met 19 goals in 33 wedstrijden. Daarna maakte hij een lucratieve overstap naar de Verenigde Arabische Emiraten. Daar kwam hij door blessureleed niet vaak in actie. Vorig jaar keerde hij terug naar Nederland. Het lukte hem niet direct om een nieuwe club te vinden.

Interessante speler

De terugkeer van Boymans bij Utrecht hing al een tijdje in de lucht. "Met Ruud heb ik, nadat hij bij FC Utrecht vertrok, contact gehouden. Na de ontbinding van zijn contract, hebben we de mogelijkheid van een terugkeer van Ruud naar FC Utrecht besproken", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "Daaruit kwam naar voren dat we er allebei alles aan willen doen om Ruud terug te krijgen op zijn oude niveau. We willen elkaar helpen. Wat er verder uit deze samenwerking voortvloeit, zal de toekomst uitwijzen. Maar één ding is zeker: een fitte Ruud Boymans is voor FC Utrecht een zeer interessante speler."
De aanvaller begon zijn loopbaan bij Fortuna Sittard, om vervolgens via VVV-Venlo, AZ, NEC en Willem II bij FC Utrecht te belanden.