Clubloze Boymans niet fit: 'Er is veel interesse'

© ANP
Dit weekend gaat de Eredivisie van start en veel voetbalclubs hebben hun selectie nagenoeg rond. Spits Ruud Boymans (28) heeft echter nog geen werkgever, nadat hij afgelopen zomer bij FC Utrecht vertrok.
De goalgetter uit Born herstelt momenteel van een blessure en wil zijn revalidatie afronden, voordat hij bij een nieuwe club begint. Dat vertelt zijn zaakwaarnemer in gesprek met L1.Veel interesse

Dat Boymans niet fit is, lijkt clubs niet te deren. "Er is nog steeds veel interesse, maar hij wil eerst revalideren en dan kijken we pas verder", zegt zijn belangenbehartiger. "Zijn ambitieniveau? Dat is moeilijk aan te geven nu, het duurt nog wel twee tot drie maanden voordat hij ergens kan aansluiten. Maar het is duidelijk dat hij een Eredivisie-spits is. Een echte nummer negen, daar heb je er maar weinig van in Nederland."


Fysieke ongemakken

De afgelopen jaren had de aanvalsleider uit Born de wind tegen. Sinds april 2014 kwam hij slechts in 40 wedstrijden op het hoogste niveau tussen de lijnen. Boymans kampte onder meer met een schouder- en een enkelblessure, maar kreeg ook met andere problemen te maken. Zo werd hij bij Al-Shabab, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten, compleet genegeerd door de trainer.


Ongekend gemiddelde

Ondanks al die tegenslagen kan Boymans een ongekend gemiddelde presenteren. Hij scoorde 21 keer in die 40 wedstrijden. Dat was ook de reden dat FC Utrecht hem afgelopen seizoen de kans gaf om aan zijn fitheid te werken. Bij die club was hij eerder zeer succesvol; negentien van de genoemde treffers scoorde hij in Utrechtse dienst. Zijn comeback in de Domstad verliep echter minder succesvol, waardoor Boymans nu gratis op te pikken is.


De spits speelde eerder voor Fortuna Sittard, VVV-Venlo, AZ, NEC en Willem II.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!