Max Verstappen: 'Genieten in de regen'

© Scuderia Toro Rosso
Max Verstappen voelde zich zaterdag tijdens de kwalificaties voor de Grote Prijs van Maleisië thuis in de regen.
Ondanks de natte en lastige omstandigheden stuurde hij de bolide van Toro Rosso naar de zesde plaats. "Ik heb goed bestudeerd hoe de anderen het hier vorig jaar hebben aangepakt en dat hielp mij al een beetje", zei hij na afloop.

Genieten

"Maar het belangrijkste voor mij was om rustig te blijven. Dit is een goede start voor mij. Ik kan er altijd van genieten om in de regen te rijden. Ik ben echt heel blij met mijn zesde plek. Ik wil nu de race uitrijden en punten scoren'', zei de zeventienjarige Verstappen tegen Sky.

Remmen

Verstappen had het in het eerste en tweede deel van de kwalificaties moeilijk met zijn remmen, maar in het laatste deel had hij veel aan zijn ervaring in de karts. "Je gebruikt je remmen dan op een bepaalde manier en dat deed ik nu ook. Ik had maar drie ronden, dus ik had niet zoveel tijd. Maar het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen."

Evenaring van Jos

Hij evenaarde in zijn tweede race zijn vader Jos, die een zesde plaats als beste resultaat in de kwalificaties achter zijn naam heeft staan. Verstappen senior realiseerde dit in 1994 bij de GP van België. "Ik ben erg trots dat dit hem gelukt is", zei Verstappen senior.

"Hij zal het een stuk beter doen dan ik deed in mijn carrière. Ik ben erg blij met hoe het hij doet, al heeft hij nog heel wat te leren."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!