Roda JC maakt ruim één miljoen euro verlies

Het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. © L1
Roda JC heeft afgelopen seizoen flink verlies geleden.
Dat zegt algemeen directeur Wim Collard vandaag in een interview op de website van de club.

Miljoen

"In het seizoen 2015/2016 hebben we een verlies gemaakt van 1,9 miljoen euro en ook afgelopen jaargang was het negatief resultaat hoger dan een miljoen", vertelt Collard.

Casus Korotaev

Ondanks dat, zit de club niet stil. "De afspraak met Frits Schrouff, dat wij op zoek gaan naar partijen die samen met of in plaats van Frits als investeerder gaan optreden, blijft staan. Al hebben we zeker geleerd van de casus Korotaev."

Nieuwe investeerder

In de toekomst moet er een nieuwe investeerder komen. Binnen de RvC is er verdeeldheid over de vraag of dat een buitenlandse partij moet zijn of niet. De onlangs opgestapte voorzitter Harm Wiertz vindt van niet. "Wiertz heeft laten weten dat een nieuwe investeerder gezocht moet worden in de nabije omgeving van Roda JC."

Onschuld

"Je kunt het naïef noemen, maar ik denk nog steeds dat de kans erg groot is dat Aleksei onschuldig is. De geluiden die ons bereiken is dat de andere partij hem een loer heeft gedraaid", zegt Collard. "Als Aleksei iets te verbergen heeft, was hij niet in Roda JC gestapt. Als Aleksei onschuldig blijkt te zijn, zullen we hem weer met open armen ontvangen."