Tom Dumoulin: 'Ik was wat opgefokt'

© ANP
Tom Dumoulin kwam vrijdag voor de start van de negentiende etappe van de Giro nog even terug op de kritische woorden die hij een dag eerder had gesproken over zijn concurrenten Vincenzo Nibali en Nairo Quintana.
Met name de Italiaan had geïrriteerd gereageerd op de uitspraken van de Limburger, die vond dat beide concurrenten dom hadden gereden. "Ik was een beetje fel. Maar na zo'n rit ben je vaak wat opgefokt. Dan zeg je dingen die je beter niet had kunnen zeggen", zei Dumoulin vrijdag voor de start van de negentiende etappe.

Consequenties
Of de verbale strijd consequenties heeft voor het koersverloop vrijdag, gelooft Dumoulin niet. "Of Nibali me aardig vindt of niet; aanvallen gaat hij toch. Maar het was niet nodig wat ik heb gezegd. Ik moet bij mezelf blijven. Ik zal ze ook nog wel even opzoeken."

Pact
?Dumoulin sprak opnieuw de hoop uit dat Bauke Mollema en Steven Kruijswijk voor enige steun kunnen zorgen, hoewel ze voor andere ploegen rijden. "Je ziet dat Italianen en Colombianen een pact sluiten, waarom zouden wij dat niet kunnen doen? Het is jammer dat dat niet ontstaat. Zij hebben nog geen etappewinst, dus er is ook een gezamenlijk belang. Ik kreeg de afgelopen dagen wel de indruk dat we allemaal voor ons zelf bezig zijn. Dat is natuurlijk logisch. Dat zijn Nibali en Quintana ook, maar die vinden in die situatie mogelijkheden om samen te werken. Dat kan aan de andere kant ook gebeuren."

Alpe d'Huez
De rit van vrijdag leidt naar skioord Piancavallo. Dumoulin: "Een hele zware slotklim, eigenlijk gewoon Alpe d'Huez. Die gaat zeker voor verschillen zorgen bij de klassementsrenners."