Duitse middenvelder vecht voor contract bij MVV

© LA Galaxy
De 25-jarige middenvelder Julian Büscher probeert een contract in de wacht te slepen bij MVV. Afgelopen seizoen kwam de Duitser uit voor het tweede team van LA Galaxy.
In Los Angeles was hij aanvoerder van de reserveploeg en trainde hij samen met wereldsterren als Ashley Cole, Zlatan Ibrahimovic en Giovani dos Santos.

Niet doorgebroken
Büscher, die vrijwel overal op het middenveld uit de voeten kan, begon zijn carrière in de jeugd van het Duitse Preußen Münster. Bij die club debuteerde hij, na een uitstapje naar de jeugd van VfL Bochum, ook in het profvoetbal. Hij slaagde er echter niet in om door te breken. Ook een avontuur bij Sportfreunde Lotte, dat uitkomt in de 3. Bundesliga, werd geen onverdeeld succes.

Amerikaans avontuur
In 2013 trok hij naar de universiteit van Syracuse, om daar voor het universiteitsteam Athletics te spelen. Ook speelde hij even voor K-W United FC in Canada. Bij die kleinere teams maakte hij blijkbaar de nodige indruk, want begin 2016 haalde D.C. United hem naar het hoogste Amerikaanse niveau. Voor de club uit Washington speelde hij 33 wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde en zes assists gaf.

Zwervend bestaan
Toch kwam er in Washington geen einde aan zijn zwervende bestaan. United verhuurde hem in 2017 aan de Rochester Rhinos en in maart van dit jaar tekende hij in Los Angeles. Daar is zijn contract inmiddels afeglopen. Nu probeert hij een plek te bemachtigen in de selectie van het MVV van trainer Ron Elsen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!