Voorzitter Limburgs Wielergala onder vuur

© iStock
De kritiek op voorzitter Miriam van Es van de Club 24 zwelt aan.
Sinds het niet doorgaan van het Limburgs Wielergala, een verantwoordelijkheid van Van Es, wordt de roep om haar aftreden binnen de Club 24, bestaande uit oud-renners en wielerprominenten, steeds groter.

Spoedvergadering
Maandagavond is er een spoedvergadering van de club, waarbij Van Es uitleg komt geven. Eerder zei ze dat ze door persoonlijke omstandigheden haar taken voor het wielergala niet heeft kunnen uitvoeren.

Niets geregeld

De uitreiking had maandagavond moeten plaatsvinden, maar er was niets geregeld: de genomineerden waren niet geïnformeerd en er was niemand uitgenodigd. Enkele leden willen dat Van Es hoe dan ook aftreedt, omdat zij volledig onbereikbaar was en op zijn minst had moeten aangeven dat ze haar werkzaamheden niet kon uitvoeren. Naast de Club 24 is Van Es ook voorzitter van de Stichting Limburg Cycling, die belast is met de uitvoering van het Limburgs wielerplan.

Dumoulin

Momenteel wordt gezocht naar een nieuwe datum voor het gala. Voor Tom Dumoulin, een van de voornaamste genomineerden, lijkt alleen begin december nog een optie. Daarna gaat de renner van Giant-Alpecin op trainingskamp ter voorbereiding van het nieuwe seizoen.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!