Blotebillen-supporter stomverbaasd: 'Geen racist'

© Orange Pictures
De supporter van VVV-Venlo die onlangs een stadionverbod kreeg voor het tonen van zijn blote billen, is stomverbaasd over de uitleg van de club. Niet alleen zou hij zijn broek hebben laten vallen; hij zou ook racistische teksten hebben gebruikt.
Daar waar de supporter niet ontkent dat hij zijn derrière heeft getoond, is hij zeer ontstemd door het racisme-verhaal. "Hij wist er niets van", zegt advocaat Bjorn Jegers.


?

Lachen, gieren, brullen

Volgens Jegers begon het incident na wat frustraties over scheidsrechter Kevin Blom, die in de ogen van veel Venlose fans niet goed floot. "Die jongen is daar met wat vrienden, ze zijn boos op Blom en hij laat zijn kont zien. Lachen, gieren, brullen. Vervolgens krijgt hij een brief waarin staat dat hij een stadionverbod krijgt voor provoceren", legt de raadsman uit.


Veel kritiek

Het stadionverbod, en vooral de reden waarom, maakte de tongen los. "Online was er veel kritiek", weet Jegers. "Veel mensen vonden het overdreven. En opeens staat er dan een bericht op de website van de club dat hij zich racistisch heeft geuit. Mijn cliënt weet van niets, er stond ook niets over in de brief van de club. En dan moet hij dat online lezen."


Bekend clubje

De advocaat ontkent niet dat zijn cliënt eerder moeilijkheden heeft gehad met de club. Volgens VVV-Venlo heeft hij eerder een stadionverbod gehad. "Het clubje waar hij bij hoort, daar heeft VVV vroeger wat last van gehad inderdaad. Maar ik krijg in deze zaak het gevoel dat de club reageert op de kritiek die ze hebben gekregen na het opleggen van het stadionverbod. Hij wordt opeens weggezet als racist", zegt Jegers.


Jegers wil vrijdag bewijsstukken opvragen bij de voetbalclub.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!