Grote slag Roda JC: opnieuw overwinning

© Etienne Zegers
Roda JC heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning gepakt op PEC Zwolle. In eigen huis werd het 3-2. De veilige zone komt daardoor voor de Kerkradenaren langzaam in zicht.
Het is tevens de derde winst op rij voor Roda JC. Daarnaast groeit de voorsprong op hekkensluiter FC Twente tot zes punten.

Droomstart
Roda JC beleefde een echte droomstart. In de derde minuut scoorde Avdijaj al de openingstreffer via een geplaatst schot in de hoek. Een paar minuten later verdubbelde Gustafson de voorsprong: hij rondde een vloeiende aanval af bij de tweede paal.

© Frank Kerbusch
Vizier niet op scherp
De Kerkradenaren kregen nog een uitstekende kans op de derde treffer, maar PEC kwam na twintig minuten terug in de wedstrijd. Younes Namli plaatste een vrije trap achter keeper Jurjus. In het vervolg van de eerste helft kreeg Roda nog enkele mogelijkheden, maar het vizier van Gnjatic en Schahin stond niet op scherp.

Slordiger
In de tweede helft werd het spel van beide ploegen slordiger. PEC Zwolle had meer balbezit maar creëerde lange tijd geen uitgespeelde kansen. Vijf minuten voor tijd kwam de ploeg toch langszij: een aanval over rechts werd door Menig achter Jurjus getikt. Vol overgave trok Roda JC weer ten aanval en scoorde via Rosheuvel vlak voor tijd alsnog de winnende treffer. Met een hard schot bracht de aanvaller het stadion alsnog in vervoering: 3-2.
Volgende week zondag staat FC Groningen tegen Roda JC op de rol.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!