Jos Verstappen maakt rentree in autosport

Jos Verstappen aan het werk met zijn pupil Thierry Vermeulen. © ANP
Jos Verstappen maakt zijn rentree in de autosport. De oud-coureur stapt niet direct zelf achter het stuur, maar wordt de trainer van de 18-jarige Thierry Vermeulen.
Dat meldt De Telegraaf. Vermeulen komt dit seizoen uit in de Nederlandse GP Elite in de Porsche Carrera Cup Benelux.

Driejarenplan

Met de 49-jarige Verstappen is volgens de krant een driejarenplan uitgestippeld om Vermeulen klaar te stomen. "Ik doe dit, omdat ik het leuk vind", zegt de oud-coureur. Het balletje kwam aan het rollen tijdens testdagen van Vermeulen in Portugal, zo'n anderhalf jaar geleden. Verstappen vroeg of hij op het circuit van Portimão ook eens in de GT4-auto mocht stappen. Daarna is het volgens de krant snel gegaan.

Testen in Zandvoort

"Na die test in Portugal is het balletje inderdaad gaan rollen", zegt Thierry Vermeulen. "Jos en Max hebben daar ook wel een grote rol in gespeeld. Die hebben me echt aangemoedigd. Toen het goed begon te gaan, zei Max: ’Ga ermee door, het ziet er echt goed uit’." Verstappen is momenteel samen met zijn nieuwe pupil in Zandvoort aan het testen.

Luiers

De 18-jarige Vermeulen is geen onbekende van de familie Verstappen. Hij is namelijk de zoon van de manager van F1-coureur Max Verstappen, Raymond Vermeulen. Verstappen senior kent de Vermeulen-telg dan ook al heel lang. "Thierry kende ik al toen hij nog luiers droeg", zegt de oud-coureur uit Montfort tegen de krant. "Ik had het niet gedaan als het niet klikte of als ik het niet in hem zag zitten, want dan ben ik liever thuis bij mijn vrouw en kinderen. Voor mij is het ook hartstikke leuk."

Formule 1

Jos Verstappen zat in 2009 voor het laatst zelf achter het stuur van een bolide tijdens een officiële race. Toen verscheen hij aan de start van de 24 uur van Le Mans. Verder heeft hij 107 races in de koningsklasse van de autosport achter zijn naam staan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!