Doelman veinsde blessure om statement te maken

© ANP
In zijn laatste wedstrijd voor de Schotse topclub Glasgow Rangers veinsde Ronald Waterreus (47) een hamstringblessure, naar eigen zeggen om een statement te maken.
Tegen Voetbal Inside vertelt de oud-keeper dat hij tijdens een eerdere wedstrijd was uitgefloten door eigen supporters en daarom een lange neus wilde maken.

Nieuw contract
Het contract van de in Lemiers geboren doelman liep in het seizoen 2005-2006 ten einde. Glasgow Rangers stuurde per fax een voorstel om dat contract te verlengen, maar de club schreef de naam van de goalie verkeerd. "Dus ik op hoge poten een fax teruggestuurd: 'Als jullie mijn naam nog niet eens fatsoenlijk kunnen spellen...' Er stond Wattereus", lacht de voormalig keeper van Roda JC.

Deal afgeketst
Ondanks een nieuwe fax, met goed gespelde achternaam, ketste de deal af. "De naam van mijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma was nog steeds verkeerd gespeld. Toen zei ik: 'Ik praat nooit meer met ze.' Daarna gaf ik een interview dat een ietsiepietsie pittig was. In de thuiswedstrijd tegen Motherwell werd ik daarom door mijn eigen publiek uitgefloten. Dat is toch niet zo fijn, als er 48.000 mensen zitten."

Nepblessure
Een paar weken later speelde Waterreus zijn laatste wedstrijd voor Glasgow Rangers, thuis tegen Hearts. "Ik keepte vrij goed. Toen dacht ik: 'Ik ga eens een statement maken.' Twee minuten voor tijd scheurde ik een hamstring. Totaal niet natuurlijk. Dus ik liep van het veld af en kreeg een staande ovatie. Ik kwam aan de zijlijn en de trainer zei: 'Wat heb jij?' Ik zei: 'Niks, ik wilde even kijken wie er nu nog floot'."