V&L klopt Venlo in bloedstollende handbalderby

© Twitter V&L
De handbalsters van V&L hebben een spannende Limburgse derby op bezoek bij Handbal Venlo naar zich toe getrokken.
De nummer 5 van de Eredivisie klopte de nummer 4 met het kleinst mogelijke verschil: 28-29.

In balans

De wedstrijd was van begin af aan aantrekkelijk, want er werd door beide teams volop gescoord. Handbal Venlo en V&L hielden elkaar twintig minuten lang voortdurend in balans, totdat de bezoekers aan de hand van topscorer Maxime Drent een gaatje sloegen en uitliepen naar 11-14. Venlo reageerde echter rap, waardoor de thuisclub bij rust zelfs op een 16-15 voorsprong stond.

Initiatief V&L

Ook in het begin van de tweede helft was het stuivertje wisselen en kregen de toeschouwers een spannende derby te zien. V&L, de ploeg van ex-Venlo-coach Richard Curfs, pakte vervolgens het initiatief. Zo’n tien minuten voor tijd ontstond er een marge van drie doelpunten: 21-24.

Langste adem

Venlo gaf zich echter niet gewonnen, vocht zich terug en met nog vier minuten op de klok was de wedstrijd weer in evenwicht. Dat was echter niet genoeg, want V&L bewees in het slot opnieuw de langste adem te hebben. De ploeg uit Geleen was het effectiefst in de doelpuntrijke eindfase: 28-29.