Roda JC presenteert nieuwe spelers op Open Dag

© L1
Roda JC heeft op de Open Dag twee nieuwe spelers gepresenteerd, namelijk de Duitser Mario Engels en een 'oude bekende', de Poolse doelman Filip Kurto.
Daarnaast presenteerde de club ook een nieuwe assistent-trainer: Hans Visser.

Contract

De 23-jarige Duitser Mario Engels is een buitenspeler die de jeugdopleiding van FC Köln doorliep, maar bij FSV Frankfurt zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Het afgelopen seizoen kwam Engels uit voor het Poolse Slask Wroclaw. Hij tekent een contract voor twee jaar in Kerkrade.

Transfervrij

Filip Kurto keert terug bij de Kerkraadse club waar hij van 2012-2014 de eerste doelman was. De 26-jarige keeper komt transfervrij over van Excelsior Rotterdam, waar hij de laatste twee jaar verbleef. Daarvoor kwam hij uit voor FC Dordrecht. Kurto tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog een jaar.

Ervaring

De 50-jarige Hans Visser is komend seizoen assistent-trainer bij Roda JC. De oud-prof van onder meer MVV Maastricht heeft veel ervaring in het voetbal. Liefst zeven seizoenen was hij actief bij KRC Genk als assistent-trainer en interim-hoofdtrainer. In België won hij onder meer de beker en de landstitel van België.
Visser vormt samen met Robert Molenaar (hoofdtrainer), Rick Plum (assistent- trainer), Robert-Jan Zoetmulder (keeperstrainer) en Ger Senden (team manager) de technische staf van Roda JC 2017-2018.