Tom Dumoulin worstelt met zijn tijdrit

© ANP
Tom Dumoulin heeft het moeilijk op de tijdritfiets. "De laatste paar tijdritten waren niet echt geweldig", geeft de Maastrichtse wielrenner toe.
"Ik heb er dit seizoen pas eentje gereden in Tirreno, die was niet super", vertelt Dumoulin tegen het AD. "Aan het einde van het vorig jaar liep het ook al niet zo lekker."

Giro d'Italia

Vrijdag gaat de Giro d'Italia van start en daar wil Dumoulin dit keer echt voor het klassement gaan. In de twee tijdritten kan hij belangrijke punten pakken. Daarom heeft hij in de voorbereiding op de Giro extra kilometers op zijn tijdritfiets gemaakt en flink getraind. "We hebben er wel meer aan gewerkt richting deze Giro. Dus ik hoop dat het weer goed gaat zijn", zegt Dumoulin.

Lees ook: 'Dumoulin gaat tijdens Giro echt voor het klassement'

Grote favoriet

Hoewel Tom Dumoulin zelf worstelt met zijn tijdritfiets, zien zijn concurrenten hem nog wel als grote favoriet bij de Giro d'Italia. "Zeker dit parcours met al die tijdritkilometers. Dat is echt in zijn voordeel", aldus Bauke Mollema. "Daar kan hij minuten pakken op andere klassementsrenners."

Focus houden

Om te kunnen winnen, is volgens Dumoulin vooral de mindset van belang. "Ik moet de focus houden op het klassement én op die tijdrit. In Tirreno was ik teveel bezig met het klassement en te weinig met echt knallen in de tijdrit."
Dinsdag 16 mei staat de eerste tijdrit van de Giro d'Italia op het programma. Dan wordt duidelijk hoe goed Tom Dumoulin op dit moment op zijn tijdritfiets zit.