Max Verstappen gecharmeerd van blauwzwarte bolide

Max Verstappen. © ANP
Max Verstappen is zeer gecharmeerd van de nieuwe bolide van Red Bull, waarin hij komend jaar een gooi wil doen naar de wereldtitel in de Formule 1.
"De auto ziet er zeer agressief uit en eerlijk gezegd vind ik de kleurstelling heel mooi", was zijn reactie op Silverstone, het circuit waar zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo maandag al de eerste rondjes mocht rijden.

Blauw-zwarte tinten

De Oostenrijkse renstal presenteerde een wagen met blauw-zwarte tinten. Het is vermoedelijk een tijdelijke uitdossing, want bij de eerste testrace op 26 februari in Barcelona is de definitieve outfit te zien. Waarschijnlijk zijn dan de traditionele kleuren rood en geel er weer in verwerkt.

Barcelona

De Limburger, vorig jaar goed voor twee grandprixzeges, zal zelf in Barcelona voor de eerste keer achter het stuur kruipen van de RB14. "Zelf rijden is altijd het leukst en ik kijk er heel erg naar uit. Ik hoop dat het droog is."

Kennismaking

Ricciardo liet na de eerste kennismaking weten dat de RB14 lekker aanvoelde. Hij had ook prima zicht, ondanks de halo. Op de cockpit van de auto's in Formule 1 is dit seizoen voor het eerst beugel gemonteerd die dient als extra hoofdbescherming.