Video: Groene Ster bekert verder, EVV uitgeschakeld

© iStock
De voetballers van Groene Ster zijn doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van de KNVB beker.
De Heerlense hoofdklasser versloeg op eigen terrein FC Lienden met 2-1.

Incasseren
De bezoekers kwamen voor rust op 0-1, maar moesten kort na de hervatting de gelijkmaker incasseren toen Mick Hellemons uit een assist van Jelle Raedts de bal in het Liendense doel schoot. Halverwege de tweede helft verzuimde Favié voor FC Lienden een penalty te verzilveren. Zijn schot belandde op de paal.

Op voorsprong
Tien minuten later kwam Groene Ster door Chefrino Eind op voorsprong tegen de tweede divisionist. De bezoekers probeerden in de resterende tijd nog op gelijke hoogte te komen, maar slaagden daarin ondanks zes minuten blessuretijd niet in.

Verlies in slotminuut

EVV Echt moest het in de tweede kwalificatieronde voor het bekertoernooi in Noord-Holland opnemen tegen RKAV Volendam. Beide ploegen kregen in de reguliere speeltijd weinig kansen om te scoren. Nu eens was de zaterdag-hoofdklasser uit Volendam sterker, dan weer de ploeg van trainer Tini Ruijs.

Na negentig minuten voetbal was er nog niet gescoord, waarna verlengd werd. In de slotminuut van de tweede verlenging kreeg Volendam een penalty. Zwarthoed schoot vanaf de stip raak en EVV uit het bekertoernooi.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!