Aluminium en keeper Santos houden Fortuna op de been

© Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft vrijdagavond doelpuntloos gelijkgespeeld tegen FC Emmen.
De formatie van coach Sunday Oliseh had met dat resultaat geen reden tot klagen, want het zag de thuisploeg driemaal het aluminium teisteren én een strafschop missen.

Regenachtig

In een regenachtig Emmen was er weinig publieke belangstelling voor de wedstrijd tussen de nummers 7 (FC Emmen) en 5 (Fortuna Sittard) van de Jupiler League. Aan Fortuna-zijde keerde Perr Schuurs terug in het basiselftal na de (jeugd)interlandverplichtingen van vorige week en hij kon bijna al vroeg de handen in de lucht steken toen de thuisclub een eigen doelpunt leek te produceren, maar de bal ging over het doel.

Rommelig

In een rommelige eerste helft speelde Emmen het felst, maar dat leidde amper tot kansen. Aan de overkant deed Fortuna het niet heel veel beter, want ondanks enkele fases waarin de ploeg veel druk uitoefende ontbrak het vooral aan scherpte in de eindpass.

Emmen zou voor de pauze alsnog het dichtst bij de 1-0 komen: een doorgeschoten vrije trap van ex-Fortunees Youri Loen belandde op de paal. Bovendien miste een van richting veranderd schot van Bannink het Fortuna-doel maar nét.
© Niels van Renen

Attractief

Het aluminium bleek ook in het begin van de tweede helft een sta-in-de-weg voor de Emmenaren. Loen bewees opnieuw over een prima vrije trap te beschikken, maar nu trof hij in plaats van de paal de deklat. Tien minuten later deed ploeggenoot Cas Peters het kunstje dunnetjes over, want zijn schot spatte uiteen op de paal. Zo ontstond een attractief tweede bedrijf, ook omdat Fortuna via een schot van Dianessy eindelijk van zich afbeet. Keeper Telgenkamp had echter een redding in huis.

Hoofdrol

De sterk spelende Fortuna-doelman Miguel Santos zou in het laatste kwart een hoofdrol opeisen. Hij stopte een inzet van Michiel Emmen, om enkele minuten daarna op fraaie wijze ook Bannink van scoren af te houden. FC Emmen leek toch de ban te breken toen scheidsrechter Mulder een strafschap toekende na een overtreding van Wessel Dammers.

Santos pareerde echter ook de penalty van ex-Roda JC'er Anco Jansen. Het drama was voor de thuisploeg compleet toen Peters in de slotfase met rood van het veld werd gestuurd. Fortuna kon daar echter niet van profiteren en zo bleef de score ongewijzigd: 0-0.