Schuurs (17) nieuwe aanvoerder Fortuna Sittard

Perr Schuurs (r) is dit seizoen aanvoerder van Fortuna Sittard. © Fortuna Sittard
De pas zeventienjarige Perr Schuurs is de nieuwe aanvoerder van Fortuna Sittard.
De centrale verdediger uit Nieuwstadt speelde pas 24 wedstrijden in het eerste elftal, maar trainer Sunday Oliseh heeft een onbegrensd vertrouwen in zijn nieuwe captain.

Oud genoeg
"Het is heel simpel: als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg", stelt Oliseh op de eigen website. "De keuze om Perr aanvoerder te maken werd door iedereen binnen de technische staf omarmd. Hij heeft ontzettend hard gewerkt de afgelopen tijd en hij is natuurlijk een jongen uit onze eigen jeugd. Perr heeft dit zelf verdiend."

Transfer
Schuurs werd de afgelopen maanden gelinkt aan een transfer naar verschillende grote clubs in het buitenland. Hij werkte zelfs een stage af bij de Engelse grootmacht Liverpool. Vooralsnog lijkt het er echter op dat de tiener bij Fortuna Sittard blijft.


?

Reserve

Trainer Oliseh heeft ook zijn reserveaanvoerder aangewezen. De Duitse rechtsback Christopher Braun (25) draagt de band wanneer Schuurs afwezig is. Hij kwam vorige zomer over van het Duitse SG Wattenscheid 09 en kwam sindsdien 36 keer in actie voor Fortuna Sittard.


Proefspelers

Overigens zullen een aantal spelers de periode van Schuurs als captain niet meemaken. Proefspelers Germain Kouadio en Ajdin Mujagic zouden aanwezig zijn bij de eerste training, maar zij lieten verstek gaan. Daniele Zotti en George Mells meldden zich wel, maar zij bleken niet fit genoeg. Doelman Erik Cummins en vleugelspeler Lisandro Semedo, die ook stage lopen bij de club, mogen wel nog hopen op een contract.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!