Roda-trainer Molenaar: 'Realisme en duidelijkheid leidend'

Roda-trainer Robert Molenaar (l) en technisch directeur Harm van Veldhoven (r). © Edwin Vosssen
De nieuwe Roda-trainer Robert Molenaar brengt "realisme en duidelijkheid" bij de club.
Dat zei de coach donderdag bij zijn presentatie in het Parkstad Limburg Stadion. Roda heeft roerige jaren achter de rug en op de achtergrond speelt de soap rond investeerder Aleksei Korotaev, die in Dubai vastzit. "Er wordt realisme en duidelijkheid gevraagd. Dat moet leidend zijn", zegt Molenaar.

Trots

De oud-coach van FC Volendam is trots op zijn aanstelling. "Roda is de perfecte stap voor mij. Vijf jaar geleden bedacht ik een plan om in de eredivisie aan de slag te gaan als trainer. Dat is nu gelukt. Ik voelde tijdens de gesprekken veel aansluiting met de club. Daar sprak ook veel realiteitszin uit."

Aanvallend spel

Het afgelopen seizoen parkeerde Roda JC tijdens wedstrijden 'de bus', verwijzend naar de defensieve speelstijl. Als het aan de nieuwe trainer ligt, komt daar verandering in."Ik houd van de Nederlandse speelstijl. Dat betekent een aanvallende instelling, en tegenstanders bij de strot grijpen. We willen op een herkenbare manier gaan spelen."

Van Veldhoven

Voormalig Roda-coach en huidig technisch directeur Harm van Veldhoven is blij met de komst van de oud-prof. "Tijdens het eerste gesprek had ik al het gevoel dat hij thuishoort op het hoogste niveau. Hopelijk krijgt hij net zo'n mooie vier jaren als ik als trainer heb gehad", glundert de Belgische Nederlander.