Molenaar tevreden: 'Nu voldoende scorend vermogen'

Robert Molenaar. © Etienne Zegers
Roda JC-trainer Robert Molenaar is tevreden over de nieuwe wapens binnen zijn ploeg; aanvallers Maecky Ngombo en Donis Avdijaj kwamen deze winter naar Kerkrade.
De twee moeten Roda JC helpen aan doelpunten, omdat het daar in de eerste seizoenshelft sterk aan ontbrak.Brutale speler

Molenaar heeft vertrouwen in het duo. "Maecky heeft in het verleden bewezen dat hij het niveau aankan en ik hoop dat we ook nu weer veel plezier aan hem gaan beleven. Donis is naar eigen zeggen een winnaar en liet weten dat hij niet naar Roda JC is gekomen om vrienden te maken. Kortom: een brutale speler met flair die we op dit moment heel goed kunnen gebruiken", zegt de trainer op de website van de club.


Scorend vermogen

Roda JC is met slechts zeventien doelpunten bijna de minst scorende ploeg in de eredivisie. Alleen Sparta Rotterdam (dertien treffers) scoorde minder. Molenaar gelooft in een ommekeer, onder meer dankzij de twee aanwinsten. "Met hen, Dani Schahin en Simon Gustafson moeten we nu voldoende scorend vermogen in huis hebben."


Buslading versterkingen

Vorig seizoen vloog de club tijdens de winterstop negen versterkingen in. Dat zal dit keer anders zijn, verzekert de trainer. "Het is het beter om de groep vrijwel intact te houden en de schouders eronder te zetten dan spelers te halen die geen meerwaarde hebben."


Roda JC speelt zaterdagavond om 18:30 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Twente.