Fortuna-fans volgen club trouw bij uitwedstrijden

© Jack Kochanowski
Fortuna Sittard kan niet alleen bij thuiswedstrijden rekenen op een trouwe schare fans. Ook bij uitwedstrijden reizen toeschouwers mee. Met gemiddeld 253 uitsupporters staat de Sittardse club op een tweede plek.
Dat blijkt uit cijfers van Awaydays, een platform dat het aantal uitsupporters bij Jupiler League-wedstrijden onder loep heeft genomen.

Uitvak

De winterkampioen moet enkel NEC voor zich dulden. Met de Nijmeegse club reizen gemiddeld 276 supporters mee naar uitwedstrijden. Ook MVV blijkt op een flink aantal uitsupporters te kunnen rekenen. De Maastrichtenaren staan op de zevende plek. Als De Sterrendragers ergens op bezoek gaan zitten er gemiddeld 105 MVV-fans in het uitvak.

Beloftenteams

De beloftenteams scoren héél slecht. Jong AZ kan rekenen op gemiddeld 9 uitsupporters. Jong Ajax op 2 en Jong PSV moet het met één supporter doen bij uitwedstrijden.

Bezettingsgraad

Als je naar de gemiddelde bezettingsgraad van het uitvak van de bezochte stadions kijkt, staat Fortuna wel op de eerste plek. Voor het team van Sunday Oliseh ligt die op 62,5 procent. Daarmee blijven de Sittardenaren NEC (57,4 procent) voor. MVV vinden we terug op de zevende plek met 20,3 procent.