Tweede Europa Cup voor judoka Ivo Verhorstert

Ivo Verhorstert. © Graatje Weber
Ivo Verhorstert heeft zijn tweede Europa Cup voor judoka's onder de 21 jaar te pakken.
De Venlose judoka versloeg in de finale in het Poolse Gdynia de Portugees Francisco Mendes met een sumi-gaeshi. De 17-jarige Verhorstert kwam uit in de categorie onder de zestig kilo en won in het voorjaar de Europa Cup in Coïmbra.

Niet bolwerken

Mauro Martin mengde zich als poulewinnaar in deze gewichtscategorie in de strijd om de prijzen, maar kon het in de halve finale niet bolwerken tegen de Mendes. De Maastrichtenaar moest uiteindelijk met een vijfde plaats genoegen nemen.

Grevenbicht

Danique Janssen uit Grevenbicht won in de categorie tot 57 kg van de Poolse Katarzyna Kolbusz, maar verloor daarna van de Tjechische Vera Zemanova. In de herkansing won zij nog twee partijen en legde uiteindelijk in Gdynia beslag op een gedeelde zevende plaats.

Echt

Job Hanssen kwam uit in de gewichtscategorie tot 66 kilo, maar speelde geen rol van betekenis. De judoka uit Echt werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Daniil Voroteliak uit Oekraïne.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!