Fel Roda JC wint in blessuretijd van NAC

© Frank Kerkbusch
Roda JC Kerkrade heeft zaterdag op het nippertje de eerste overwinning op eigen veld van dit seizoen geboekt.
Na de 2-1-zege voor de interlandperiode bij Sparta won de ploeg van trainer Robert Molenaar nu in het Parkstad Limburg Stadion met 1-0 van NAC Breda.

Blessuretijd

Het doelpunt viel in blessuretijd: Een vrije trap van Adil Auassar verdween via Simon Gustafson in het NAC-doel. De eerste kans in de wedstrijd was voor NAC. De gasten hadden ook voetballend het overwicht in het eerste bedrijf. Roda JC was via Schahin dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Door vele slordigheden waren er in de eerste helft weinig uitgespeelde kansen. De ruststand was dan ook 0-0.

Wisselspelers

In de tweede helft nam Roda het initiatief. De Kerkradenaren waren dicht bij een doelpunt met kansen van Engels en Gustafson. Beide inzetten gingen net naast. Zowel Roda als NAC probeerden met wisselspelers de wedstrijd te beslissen. Het duurde tot de blessuretijd voordat Roda wist te scoren en zo de eerste thuisoverwinning van dit seizoen binnenhaalde.
Roda JC staat nu zestiende, heeft zes punten en gaat Sparta voorbij op de ranglijst.