Oranje volleyballers verslaan ook Egypte op WK

© iStock
De Nederlandse volleyballers hebben op het WK in Bulgarije ook Egypte verslagen.
In Ruse won Oranje met Tim Smit uit Voerendaal in de basis de laatste wedstrijd in de eerste ronde met 3-1. Nederland was al zeker van plaatsing voor de tweede ronde, die van 21 tot en met 23 september gespeeld wordt.

Geen kind
Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd en won de eerste set met 25-18. Ook in de tweede set hadden de Nederlandse volleyballers geen kind aan de Egyptenaren en kwamen op 2-0 door de set met 25-21 te winnen. In de derde set kwam Egypte met 18-23 voor, maar Oranje vocht terug en kwam gelijk. De Egyptenaren wonnen de set uiteindelijk toch met 23-25, omdat de scheidsrechter een technische fout van de Afrikanen niet bestrafte.

Tim Smit stunt weer met Oranje op WKIn de vierde set kwamen de Oranje mannen met 9-11 achter, maar daarna kwamen de Lange Mannen op dreef. Zij wonnen de set met 25-16 en de wedstrijd met 3-1.

Canada
Nederland verloor in de eerste ronde alleen het openingsduel tegen Canada. Daarna werden China, Brazilië, Frankrijk en Egypte verslagen. In welke stad Nederland de tweede ronde gaat spelen en tegen welke tegenstanders is nog niet bekend, omdat dinsdag de laatste wedstrijden in de eerste ronde gespeeld worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!