VVV weet Twente niet te kloppen in paaslunchduel

© Orange Pictures
VVV-Venlo heeft zondag voor de twaalfde keer dit seizoen gelijkgespeeld. In de Koel kwamen de geel-zwarten net als hekkensluiter FC Twente niet tot scoren: 0-0.
De ploeg van Maurice Steijn consolideert daardoor de twaalfde plek op de ranglijst.

Heilige vuur

In de bepaald niet enerverende eerste helft ontbrak bij beide ploegen het heilige vuur. FC Twente opende wel sterker en dat leidde tot schietkansjes voor Danny Holla en Frederik Jensen, maar die brachten VVV-doelman Lars Unnerstall niet in de problemen. De enige serieuze mogelijkheid was niet besteed aan Tom Boere, die niet tegen een voorzet van Adam Maher aanliep.

Initiatief

VVV, waar Lennart Thy terugkeerde in het elftal na zijn stamceldonatie, nam naarmate de helft vorderde het initiatief over. Clint Leemans probeerde het twee keer van afstand, waarbij Twente-goalie Joël Drommel eenmaal moest ingrijpen en de tweede poging rakelings naast zag gaan. De keeper onderschepte bovendien een potentiële kans, toen hij Vito van Crooy te snel af was.

Uitblinker

Na rust groeide Drommel's collega aan de overkant, VVV-keeper Unnerstall, niet voor het eerst dit seizoen uit tot uitblinker. Hij verijdelde een vrije schietkans voor Adnane Tighadouini door de bal op de paal te tikken en hield met een uitstekende reflex ook Jensen van scoren af. VVV was voetballend niet de mindere, maar bij de Venlonaren ontbrak het aan een nauwkeurige eindpass.

Twaalfde

Ook in de slotfase vielen de ballen niet in het mandje, onder meer doordat ook het vierde afstandsschot van Leemans gepakt kon worden door Drommel. Beide ploegen schieten met de puntendeling weinig op: de Venlonaren blijven twaalfde, FC Twente blijft hekkensluiter. De Enschedeërs hebben één punt minder dan Sparta, maar zagen zaterdagavond concurrent Roda JC eclatant winnen bij Vitesse.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!