Verstappen wil sneller op de rechte stukken

© ANP
Max Verstappen reed zowel tijdens de eerste als de tweede vrije training voor de Grote Prijs van België de vierde tijd. De Limburgse Formule 1-coureur was daarmee niet ontevreden.
"Het ging best goed. De balans van de auto was prima. Het kan natuurlijk altijd beter, maar we zaten er niet ver van af", liet hij tegenover Verstappen.nl weten.

Niet eenvoudig"

We verliezen wel nog te veel tijd op de rechte stukken, zoals je in de tijden in de eerste en laatste sector kunt zien. We zoeken een goed compromis, want het is lastig voor ons om hard te gaan op de rechte stukken én snel te zijn in de bochten. Dus het is niet eenvoudig."

Spa-Francorchamps

Verstappen was op het circuit van Spa-Francorchamps in zijn Red Bull tijdens de tweede sessie langzamer dan Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas. De coureurs konden in het laatste halfuur van de tweede vrije training oefenen op een natte baan. Het regende echter zo hard dat de meeste auto's binnen bleven. Eerder op de dag liet Räikkönen de snelste tijd in de eerste vrije training noteren.

Kwalificatie op zaterdag

Verstappen keek zonder al te hoge verwachtingen vooruit naar de kwalificatie op zaterdag. "Normaal gesproken zijn we dan weer het derde team, omdat de eerste twee teams hun vermogen dan kunnen opschroeven. Het ziet er niet naar uit dat het gaat regenen, dus dan staan we vijfde of zesde. Ik hoop zeker op regen, dat is natuurlijk beter voor ons. Daar ziet het nu niet naar uit, maar je weet het nooit op Spa."
In de WK-stand is Vettel met 202 punten leider, voor Hamilton met 188 en de Fin Valtteri Bottas met 169. Verstappen heeft 67 punten en is voorlopig zesde.

Liveblog

De race op het circuit van Spa-Francorchamps is zondagmiddag vanaf 14:00 uur live te volgen bij 1Limburg.