Fortuna zwaar gehavend tegen Cambuur

© Erwin Minkenberg
In de strijd om de bovenste plekken in de Jupiler League wacht Fortuna Sittard volgende week een loodzware opgave. Drie vaste krachten ontbreken op vrijdag 23 maart in de thuiswedstrijd tegen Cambuur.
Perr Schuurs, Lazar Kojic én André Vidigal zijn door hun voetbalbond opgeroepen voor nationale selecties.

EK-kwalificatie

Schuurs speelt met Oranje onder-19 EK-kwalificatieduels tegen Noorwegen (21 maart), Schotland (24 maart) en Duitsland (27 maart). Kojic probeert zich met Servië onder-19 te kwalificeren voor het EK, terwijl Vidigal twee oefenduels afwerkt met Portugal onder-20.

Noodgedwongen

Doordat er in de interlandweek 'gewoon' een Jupiler League-speelronde op het programma staat, zullen de Fortuna-coaches Kevin Hofland en Claudio Braga noodgedwongen hun elftal moeten wijzigen. Fortuna is in een hevige strijd om het kampioenschap in de Jupiler League verwikkeld.

MVV

Ook MVV Maastricht is de dupe van de interlands. De broers Shermaine en Shermar Martina zijn namelijk opgeroepen voor het nationale elftal van Curaçao. De verdediger en middenvelder voegen zich voor het eerst bij die selectie.

Bolivia

De Martina's spelen met Curaçao twee oefenduels tegen Bolivia, op 23 maart en 26 maart. Zij ontbreken daardoor wanneer de Sterrendragers het op zaterdag 24 maart in de eigen Geusselt opnemen tegen FC Eindhoven.