Roda JC geeft Malki 'drie tot vier weken'

© ANP
De definitieve comeback van Sanharib Malki (33) bij Roda JC laat nog zeker drie tot vier weken op zich wachten.
Volgens Voetbal International geven club en speler elkaar bewust de tijd, mede vanwege de hoge verwachtingen rondom de Syrische goalgetter.

Conditioneel
"Sana beseft dat hij conditioneel top moet zijn om ook maar een klein beetje aan de verwachtingen te kúnnen voldoen", zegt technisch directeur Harm van Veldhoven tegenover het weekblad. De spits probeert daarom fit te worden op trainingen van de ploeg uit Kerkrade.

Druk
Malki snapt dat de verwachtingen van het publiek hoog zijn, nadat hij eerder 45 keer scoorde in 71 wedstrijden voor de club. "Maar hij wil niks forceren en geen druk leggen op onze spelersgroep of trainersstaf. We geven elkaar nu een week of drie, vier de tijd. Kunnen we samen bekijken of en hoe we iets voor elkaar kunnen betekenen", zegt Van Veldhoven.

Doelpuntendroogte
Ondertussen kampt Roda JC met een doelpuntendroogte. In vijf wedstrijden werd er slechts vier keer gescoord. Twee van die treffers kwamen niet zomaar tot stand; één keer was er een strafschop nodig, bij de andere scoorde de tegenstander in het verkeerde doel. De roep om verloren zoon en doelpuntenmachine Malki wordt daarom steeds harder.