Fortuna Sittard ontkent ontslag trainer Sunday Oliseh

© Niels van Renen
Fortuna Sittard ontkent dat trainer Sunday Oliseh dinsdagochtend de laan is uitgestuurd.
Volgens Voetbal International moet de 43-jarige Nigeriaan vertrekken uit Sittard. Kevin Hofland en René Eijer zouden Oliseh opvolgen.

Ontkenning
Een woordvoerder van de club ontkent die verhalen tegenover L1. Ook Wil Meijers, adviseur van het bestuur van de club, ontkent het ontslag. Op de website van de club verscheen aan het begin van de middag ook een verklaring waarin het nieuws naar het rijk der fabelen wordt verwezen.

Zwaar onder druk

Oliseh doet het sportief goed met Fortuna, maar zijn positie kwam zwaar onder druk te staan na het verlies tegen FC Dordrecht. De trainer zei toen tegenover FOX Sports dat maar twaalf spelers in zijn selectie geschikt zijn voor de top van de Jupiler League. Daarop werd hij door de clubleiding op het matje geroepen.

"We hebben op alle posities goede spelers nodig, echt overal. En ditmaal spelers die we ook kunnen gebruiken", zo zei Oliseh in het interview.

Per direct
Volgens Voetbal International was het al de bedoeling dat Kevin Hofland en René Eijer na dit seizoen in Sittard aan de slag zouden gaan.