Martens en Bloodwordt gaan vol voor WK-kwalificatie

© Twitter / Oranje Leeuwinnen
De Oranje-voetbalsters gaan voor de volle winst, dinsdagavond tegen Noorwegen, ook al heeft het Nederlands team genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Frankrijk volgend jaar.
Het duel in Oslo is het laatste groepsduel. Oranje is koploper in de groep, Noorwegen staat tweede met een punt minder. Op het vorige WK in 2015 strandde Nederland in de achtste finale tegen Japan.

Heel sterke tegenstander
Bondscoach Sarina Wiegman is op haar hoede. "Noorwegen is gewoon een heel sterke tegenstander." Nederland mag niet verliezen. Mocht dat gebeuren, dan is er nog een mogelijkheid om tóch naar het WK te gaan. Dan speelt Oranje twee play-offs om alsnog op het WK van 2019 in Frankrijk te schitteren.

Behalve Lieke Martens is ook Dominique Bloodwordt (voorheen Janssen) uit Horst geselecteerd. Sinds haar huwelijk deze zomer heeft de middenveldster de achternaam van haar partner aangenomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!