Verstappen maakt zich geen zorgen over nieuwe Honda-motor

© ANP
Max Verstappen reageert koeltjes op het nieuws dat de bolides van Red Bull vanaf 2019 van een Honda-motor worden voorzien.
"Ik moet nog zien wat ik in 2019 ga doen", zegt de Formule 1-coureur tegen Motorsport.com. "Ik maak me er geen grote zorgen over. Ik wil me eerst focussen op het begin van 2018 en zien hoe competitief we dan zijn."

Honda

Donderdag werd bekend dat Red Bull Racing en Renault vanaf 2019 uit elkaar gaan. De Franse motorproducent wil het contract niet verlengen. Daarom gaan de Formule 1-auto's met Honda-motoren rijden.

Competitieve motor

Verstappen kent dit seizoen weinig geluk met de motor van Renault. De racesensatie weet niet of de switch naar Honda de juiste keuze is. "Ik heb geen idee. Je weet het nooit. Misschien is de Honda-motor volgend jaar wel heel erg competitief", zegt hij. "Ik zal moeten afwachten."

Contract

De 19-jarige coureur heeft nog een contract tot eind 2019 bij het team uit Milton Keynes. Het is nog maar de vraag of hij dan nog in een Red Bull-bolide rijdt. "Ik heb het niet graag over contracten, daarom zei ik ook dat ik eerst het begin van 2018 wil afwachten." Over eventuele aanbiedingen van andere teams uit de koningsklasse van de autosport laat hij niks los. "Ik kan in een supermarkt en een kledingwinkel terecht. En er is ook een fietsenwinkel waar ik aan de slag kan en ik zou zelfs mijn eigen fietsen kunnen gaan bouwen, als ik dat zou willen", aldus Verstappen.