Gustafson: 'Alsof je tegen vrienden voetbalt'

© Jack Kochanowski
Voor Roda JC-middenvelder Simon Gustafson staat er zaterdag een bijzondere wedstrijd op het programma, wanneer hij het met zijn team opneemt tegen de club die hem aan de Kerkradenaren verhuurt: Feyenoord.
De Zweed zegt op de clubwebsite dat hij graag een leidersrol op zich wil nemen, ook tegen zijn eigenlijke broodheer.

Vrienden

In het vorige seizoen speelde hij nog in het shirt van de Rotterdammers. "Natuurlijk is het voor mij apart, het zal een beetje voelen alsof je tegen vrienden voetbalt. Maar tegelijkertijd is het ook een wedstrijd als alle andere. Daarom maakt het me eigenlijk niet zoveel uit", aldus Gustafson.

Progressie

?Roda JC versloeg woensdag FC Groningen in het bekertoernooi en won twee van haar laatste drie Eredivisie-duels. Gustafson ziet dat het vertrouwen in Kerkrade groeit."Ondanks de nederlaag bij FC Twente is duidelijk dat onze ploeg op alle fronten progressie maakt. Dat werd tegen Groningen bevestigd."

Leidersrol

De Zweed wil zaterdag belangrijk zijn tegen zijn oud-ploeggenoten. "Roda JC heeft mij gehaald als versterking en met mijn kwaliteiten mag ik niet weglopen voor een leidersrol. De verantwoordelijkheid die daarbij hoort, draag ik graag. Ik weet dat ik het kan, óók tegen een club als Feyenoord."