Fortuna Sittard heeft staf rond: René Eijer nieuwe hoofdcoach

© Sander Kleikers
René Eijer is de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. Daarnaast wordt Kristof Aelbrecht de tweede assistent-trainer naast Kevin Hofland, die zijn contract bij de club heeft verlengd.
Doordat ook keeperstrainer Sieb Dijkstra heeft bijgetekend, is de technische staf van de promovendus nu compleet.

Twee seizoenen

De aanstelling van Eijer komt niet als een verrassing. Begin mei werd al bekend dat de Sittardse club om de tafel zat met de oefenmeester van BSV Limburgia, de Brunssumse club waar ook Hofland een verleden heeft. Eijer, oud-speler van Sparta, Vitesse en VVV-Venlo, heeft bij Fortuna een verbintenis voor twee seizoenen ondertekend.

Kans

Voor Eijer was het een kans die hij niet kon laten schieten. "Dat ik hoofdtrainer mag worden van een profclub is prachtig. Ik ben op veel plaatsen assistent geweest, zowel bij betaald voetbalclubs als bij nationale elftallen. En natuurlijk nog bij Fortuna onder leiding van Bert van Marwijk. Die ervaringen zijn allemaal zeer waardevol geweest. Maar ik ben nog steeds heel ambitieus.''

Aelbrecht

Naast Eijer versterkt ook Aelbrecht de technische staf. De 37-jarige Belg was sinds 2009 trainer bij verschillende jeugdelftallen van topclub PSV Eindhoven en heeft daardoor een goede band met Hofland. Als speler stond hij onder meer twee seizoenen bij MVV onder contract. Hij heeft voor vier seizoenen getekend.
[slideshow:image:1101520||image:1044414]

Hofland

Ook Hofland, wiens contract formeel deze zomer afliep, ligt nu tot de zomer van 2022 vast bij Fortuna. Het is de bedoeling dat hij op lange termijn zelf als hoofdcoach voor de groep zal staan. Keeperstrainer Dijkstra heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd.

Terugkeer

Na het vertrek van Sunday Oliseh leidde Hofland, samen met Claudio Braga, Fortuna in de laatste maanden van het vorige seizoen terug naar de Eredivisie. Fortuna komt daardoor in augustus na een afwezigheid van liefst zestien jaar weer uit op het hoogste niveau.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!