PSV liet Perr Schuurs door de vingers glippen

© Twitter / Ajax
Naast Ajax was ook PSV in de race om de handtekening van Perr Schuurs (18), maar de aanvoerder van Fortuna Sittard hoorde de afgelopen maanden niets meer uit Eindhoven.
Dat zegt de tiener in gesprek met Voetbal International, dat hem uitriep tot Speler van de Week.Geen contact

Volgens Schuurs was het gevoel bij Ajax meteen goed. "Een topclub in Nederland waar steeds weer jeugdspelers de kans krijgen en doorbreken. Ik ben trots dat ik deze kans krijg." PSV was daarnaast geen optie meer. "De laatste twee maanden is er geen contact meer geweest met PSV."


Grote jongens

De stopper uit Nieuwstadt gaat komend seizoen vol voor zijn kans bij het 'grote' Ajax. "Ik ben met een heel warm gevoel ontvangen en heb met iedereen van de staf gesproken. Van Marc Overmars tot hoofdtrainer Marcel Keizer. Ik sluit aan bij de eerste selectie van Ajax en krijg mijn kans. Mocht dat niet meteen lukken, want het is natuurlijk een enorm grote stap, dan speel ik mijn wedstrijden bij Jong Ajax."


Twee miljoen

Hoewel betrokkenen tot dusver weigeren uitspraken te doen over de transfersom, is deze volgens Voetbal International bepaald op ruim twee miljoen euro. Via bonussen zou dit bedrag kunnen oplopen tot drie miljoen euro, terwijl Fortuna Sittard ook nog een doorverkooppercentage zou hebben bedongen.