Dumoulin: geen rol van betekenis in Amstel Gold Race

Tom Dumoulin (links) in de Amstel Gold Race van 2015. © Jack Kochanowski
Tom Dumoulin heeft geen rol van betekenis kunnen spelen in de jubileumeditie van de Amstel Gold Race.
De 24-jarige Maastrichtenaar van Giant-Alpecin kwam niet verder dan de 26ste plek.
"Ik voelde op de Keutenberg al aan dat ik niet over de juiste benen beschikte. Ik ben niet gaan wanhopen en heb me in de laatste ronde gewoon voorin genesteld", aldus Dumoulin. "Maar in de afdaling naar de laatste keer Cauberg liet ik me insluiten en op de klim kon ik niet mee. Ik was simpelweg niet goed genoeg."

Poels: licht uit

Blitterswijcker Wout Poels viel uit. “Bij mij ging op de Loorberg het licht uit, ongeveer na 200 kilometer. Liever had ik de wedstrijd uitgereden, maar het zat er niet in voor mij. Ik was al lang blij dat ik na mijn ziekte zo lang mee kon. Aanvankelijk zou ik voor de Waalse Pijl kopman zijn geweest, maar ik merk nu dat ik daar nog niet goed genoeg voor ben."

Curvers lek

Roy Curvers reed lek voor de Loorberg en moest lang wachten op een wiel. "Onze ploegleiders waren net even gestopt voor een plaspauze, dus het duurde minuten voor ik een wiel kreeg. Uiteindelijk heb ik er een geleend van de LottoNL-Jumbo-ploeg, die zo vriendelijk was te stoppen", vertelde de Roggelnaar.
"Toen ik terugkwam bij het peloton botste ik aan de voet van de Gulpenerberg op Vicente Reynes. Hij begon me uit te schelden en ik kon hem eigenlijk geen ongelijk geven. Mijn koers zat er toen op, ik kon niet meer terugkomen in het peloton. Balen, maar zo kan het gaan in een hectische wedstrijd als de Amstel Gold Race."

* De finale van de Amstel Gold Race (de laatste 30 km) wordt deze zondagavond integraal herhaald op L1TV, vanaf 20.40 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!