Max Verstappen optimistisch over zege in Maleisië

© ANP
Max Verstappen denkt dat hij kansen heeft tijdens de Grote Prijs van Maleisië.
Ondanks zijn snelle uitvalbeurten in de laatste twee races blijft hij vol goede moed. "Het is niet mijn jaar wat betreft de zondagen, maar de snelheid is er en we gaan het weer proberen", zei Verstappen tijdens een persconferentie van autosportfederatie FIA.

Ongelukkig

In Maleisië is het heet en regenachtig. Die weersomstandigheden zijn prima voor Verstappen. Het is vergelijkbaar met de Grand Prix in Singapore waar Verstappen bij de start klemgereden werd door Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. "Het was een goede kans voor mij om te winnen daar, het was erg ongelukkig."

Cadeau

Zaterdag wordt Verstappen twintig jaar en zondag hoopt hij zichzelf een cadeautje te geven. Vorig jaar werd hij tweede in Maleisië. "Dat was mooi, hoewel ik natuurlijk liever had willen winnen. Voor het team was het een geweldige dag. Hopelijk verloopt dit weekend zelfs nog beter", zegt de Red Bull-coureur.

Kalender

Na dit jaar verdwijnt het circuit van Sepang van de Formule 1-kalender. Verstappen vindt dat jammer. "Ik zal de baan missen, ik geniet ervan, het is een fijn circuit. De hitte, om eerlijk te zijn, zal ik niet echt missen."De race is zondag vanaf 09:00 uur te volgen via een liveblog op 1Limburg.