Roda pakt zwaarbevochten en belangrijke zege in Breda

© Orange Pictures
Roda JC heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Kerkradenaren hebben de degradatiekraker van NAC Breda gewonnen.
In Breda werd het 0-1. Daarmee pakten de Kerkradenaren drie belangrijke punten.

Goede start

De ploeg van trainer Robert Molenaar begon goed aan de wedstrijd. Een aanvallend Roda JC dook een paar keer op voor het NAC-doel, de thuisploeg kreeg maar langzaam vat op de verrassend gestarte Kerkraadse ploeg. Een schot van Umar Sadiq ging net over de kruising, even later bracht Hidde Jurjus redding met de voet in een één-op-één situatie met Rai Vloet. Met nog een goede redding op een vrije trap hield Jurjus de nul voor zijn ploeg.

Onverwachte uithaal

Dat lukte zijn opponent niet: bij een onverwachte uithaal van Donis Avdijaj - na een snelle counter - was de NAC-doelman geklopt. Een prachtige goal van de Kosovaar bracht Roda in de 37e minuut op voorsprong. 0-1 was ook de ruststand.

Paal

Ook in de tweede helft startte Roda goed. Een bal van Simon Gustafson had de 0-2 kunnen zijn, maar het schot spatte uiteen op de paal. Ook NAC trof de paal. Een binnenkantje van Umar verdween in de 60e minuut via de paal over de achterlijn.

Jurjus

NAC drong Roda gaandeweg weer verder terug maar als het al gevaarlijk werd, stond Jurjus op de goede plaats. Zo redde hij op een verkeerde terugspeelbal van Kum. Hij hield zijn doel schoon door alert uit te lopen en hoefde voor de tweede keer dit seizoen geen tegentreffer toe te staan. In de thuiswedstrijd tegen NAC lukte dat ook.

Rode lantaarn

Roda deed dankzij de zege in Breda de laatste plaats in de eredivisie over aan FC Twente. Bovendien verkleinde de ploeg uit Kerkrade het gat met NAC, dat op de 'veilige' vijftiende plaats, staat tot zeven punten. Het was pas de tweede uitzege dit seizoen voor de ploeg van trainer Robert Molenaar.
© Orange Pictures
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!