Dumoulin: 'Hopen op een slechte dag van Thomas'

Tom Dumoulin tijdens de Tour de France in 2018. © George Deswijzen
Of Tom Dumoulin de Tour de France wint, heeft volgens de Maastrichtse renner voor een groot deel te maken met zijn directe concurrent Geraint Thomas. De Brit rijdt nu in het geel.
Tijdens een persconferentie liet Dumoulin zich ontvallen dat het gat tussen hem en Thomas te groot is om eventueel dicht te rijden in de tijdrit.Favoriet Thomas

Volgens de Maastrichtenaar is Thomas de grote favoriet voor de eindzege. "Hij is op dit moment een stuk verder dan (Chris, red.) Froome en ik. Het zijn nog maar vijf ritten, als je de laatste niet meetelt, en tot dusver ziet Thomas er sterk uit", vertelde Dumoulin tijdens het persmoment.

Yates gebroken

Momenteel bedraagt het gat tussen Thomas en Dumoulin 1.50 minuten. "Ik moet dus hopen op een slechte dag van Thomas. We zullen zien. Maar ik verwachtte in de Giro ook niet dat (Simon, red.) Yates zou breken. En dat gebeurde ook. Dus ja, ik moet wachten en hopen." Overigens moet Dumoulin ook Froome nog voor zich dulden; hij staat elf seconden voor op de Maastrichtenaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!