NEC boos over 'buitenproportioneel' optreden politie

© ANP
Voetbalclub NEC is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het optreden van de politie rondom de wedstrijd tegen MVV, in Maastricht.
Via de eigen website laat de Nijmeegse club weten dat supporters al voor de wedstrijd 'op zeer ongastvrije en provocerende wijze zijn ontvangen door de politie van Maastricht'.Slooppartijen

Diezelfde wedstrijd sloopte een deel van de NEC-aanhang onder meer toiletten en hekken in en rondom stadion De Geusselt. 'De club distantieert zich van de misdragingen en de aangerichte schade welke is veroorzaakt, maar verwerpt het excessieve en agressieve optreden van de politie Maastricht wat bij dit optreden is gebruikt', schrijft de club.


Goedwillende supporters

De Nijmegenaren claimen dat er onschuldige 'slachtoffers' zijn gevallen. 'De politie reageerde met een charge. Dit gebeurde echter niet enkel richting de veroorzakers van het incident, maar ook tegen alle andere aanwezige, goedwillende en nietsvermoedende supporters én stewards van NEC.'
Er wordt door NEC contact opgenomen met de gemeente Maastricht om opheldering te vragen over dit 'buitenproportionele optreden van de politie'.