Wielercommentator: 'Ploeg Dumoulin moet versterkt worden'

© ANP
Als Tom Dumoulin de Tour de France wil winnen zal zijn ploeg versterkt moeten worden met echte klimmers.
Dat zei de Belgische wielercommentator José De Cauwer maandagavond in het programma AvondGasten.

Bergen

De Sunweb-ploeg is volgens De Cauwer op vlak terrein sterk genoeg, maar in het hooggebergte ontbreekt het aan sterke renners die Dumoulin kunnen bijstaan.
Volgens wielerjournalist Raymond Kerckhoffs van De Telegraaf gaat Sunweb de ploeg zeker versterken als Dumoulin binnenkort bij tekent.

Pers

De Cauwer vindt ook dat Tom Dumoulin met zijn ploeg duidelijke afspraken moet maken over hoe hij in de toekomst met de pers omgaat.

Publiek bezit

Tom liet bij zijn terugkeer in zijn woonplaats Kanne in Belgisch-Limburg duidelijk merken dat hij de media-aandacht niet op prijs stelde. Hij wilde pas terug naar zijn woning, als de pers die hem opwachtte zou vertrekken. "Dumoulin zal er aan moeten wennen dat hij publiek bezit is geworden ", aldus wielercomentator De Cauwer. Volgens wielerjournalist Raymond Kerckhoffs was het beter geweest als Dumoulin bij aankomst de pers even te woord had gestaan. "Dan zou hij er van af zijn. "

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!