Mooie uitdaging voor Gino Smits: transfer naar Duitsland

© iStock
Oud-handballer Gino Smits gaat aan de slag als hoofd jeugdopleiding van de handbaltak van Borussia Dortmund.
De Geleense oud-international gaat aan de slag bij de vrouwentak van de Duitse Bundesliga-club. Het ambitieuze Dortmund wil op niet al te lange termijn in de Champions League spelen.

Potentie

"De club beschikt over een behoorlijk aantal jeugdinternationals. De A- en de B-junioren behoren ook tot mijn pakket en hebben afgelopen seizoen aan de Final Four van het Duits kampioenschap deelgenomen en de B-junioren zijn landskampioen geworden. Er zit heel wat potentie", zegt Smits tegen L1.

Uitdaging

Zijn belangrijkste opdracht is zorgen dat die talenten na verloop van tijd kunnen doorstromen naar het eerste team, dat in de Bundesliga speelt. "Dat team heeft zich voor het eerst in dertien jaar gekwalificeerd voor Europees handbal, maar de club wil Champions League gaan spelen en dat is voor mij een heel mooie uitdaging", vindt hij.

Hoger niveau

Vrouwenhandbal staat in Nederland op een hoger niveau dan in Duitsland. Dat verbaasde de Duitse club, waarna ze onderzochten wat daar de oorzaak van was. BOrussia Dortmund wilde dat specifieke van Nederland ook in hun eigen club toepassen. Zo kwam Dortmund bij Smits terecht, die vooral successen geboekt heeft op het gebied van talentontwikkeling.

CIOS

De Geleense coach heeft een contract gesloten voor twee jaar met de Duitse club en gaat vanaf 1 augustus vier dagen per week voor Borussia Dortmund aan de slag. Daarnaast blijft hij één dag per week op het CIOS werken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!