Primeur voor talentvolle judoka Van Dijk

© L1
Mark van Dijk heeft zilver gewonnen op het Europees kampioenschap judo voor junioren.
De judoka van Judoclub Helden en het Regionaal Trainings Centrum in Echt werd in Sarajevo in de finale van de categorie tot 81 kilogram verslagen door Daniil Umarov.

Poulewedstrijden gewonnen
Van Dijk had in de poulewedstrijden Alessio Graziano, Stanislav Popaz en Andreas Wagner verslagen en moest het als poulewinnaar in de halve finale opnemen tegen Alex Cret. Van Dijk versloeg de Roemeen, maar moest in de finale het onderspit delven tegen Umarov.

Nederlandse primeur
Mark van Dijk is de enige Nederlandse judoka die in Sarajevo bij de mannen op het podium stond. Niet eerder behaalde een Limburger op het EK bij de mannen onder de 18 jaar een medaille. Lisa Mullenberg was de laatste Limburgse judoka die op een EK in deze leeftijdscategorie in de prijzen viel.

Zondag komt Van Dijk opnieuw in actie. Dan maakt hij samen met Bart Weling (-60 kilogram) van JC Hercules deel uit van het Nederlandse team dat bij de junioren een gooi doet naar de Europese titel voor landenteams.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!