Politie onderzoekt racistische uitlatingen van supporters VVV

VVV-stadion De Koel in Venlo. © Jack Kochanowski
De politie gaat onderzoek doen naar mogelijke racistische uitlatingen die gedaan zouden zijn na de voetbalwedstrijd VVV-Venlo tegen PSV zondagmiddag in Venlo.
Het onderzoek is ingesteld na berichten in de media over deze kwestie.

Social media
De beelden die op social media verschenen zijn van dusdanige aard dat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek gerechtvaardigd vinden. Uit het onderzoek zal moeten blijken of er sprake is van een strafbaar feit en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Racistisch bejegend

Een aantal spelers van PSV is na de wedstrijd met VVV-Venlo racistisch bejegend door supporters van VVV. Dit gebeurde toen de spelers van PSV na het duel een trap opliepen. Er klonken onder andere oerwoudgeluiden. VVV distantieert zich van deze praktijken.

Beelden

Verslaggever Paul Post van Omroep Brabant legde dit vast en heeft deze beelden op Twitter gezet. De Limburgse club heeft laten weten aangifte te doen bij de politie om strafrechtelijke vervolging van de boosdoeners mogelijk te maken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!